In 8 stappen een nieuwe website

Je bent toe aan een nieuwe website, maar wat komt hier allemaal bij kijken? In dit artikel laten we je zien welke 8 stappen wij volgen bij het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van jouw nieuwe website. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verassingen te staan.

1. Kennismaking

Tijdens de kennismaking leren we wat we voor elkaar kunnen betekenen

Tijdens de kennismaking ontdek je waarom facemakers. jouw perfecte partner is. We leren elkaar beter kennen en jij vertelt ons waarom je een nieuwe website wil en waar deze aan moet voldoen. Door uitgebreid kennis te maken krijgen we een goed beeld van jou en je bedrijf. Hierdoor weet je zeker dat de website straks perfect aansluit op de identiteit van je bedrijf.

2. Onboarding

Een goede onboarding is essentieel als basis van een project

Tijdens de onboarding gaan we op zoek naar alle relevante informatie die we nodig hebben voor de start van het project. Aan de hand van een aantal vragen krijgen we een compleet beeld van je wensen waardoor we een goede basis leggen. Zo weten we precies wat je nodig hebt, wat je doet, voor wie je het doet, wat je missie en wat je huisstijl is.

Nog geen huisstijl of toe aan een update? Bekijk onze branding oplossingen.

Wij bieden snelle hosting aan voor een scherp tarief. Zo weet je zeker dat alles goed ingesteld is en dat de beveiliging in orde is. Liever zelf je hosting regelen? Dat kan ook. In deze fase overhandig je dan de inloggegevens van de FTP-Server.

3. Contentcreatie

Met de content bepaal je of je website relevant is voor je klant

In deze fase gaan we aan de slag met de inhoud van de website. Tijdens deze fase hebben we jouw input nodig. Zo zorgen we ervoor dat de inhoud van de site aansluit bij jouw bedrijf. Goede copy en content is essentieel voor een goede website; zowel voor de bezoeker als voor zoekmachines.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van je teksten? Onze partner Stories by Bo helpt je  graag met jouw verhaal op papier te zetten.

4. Ontwerp

We starten met het ontwikkelen van moodboards om je een beeld te geven van de designrichting. Vanuit hier gaan we in gesprek en ontdekken we wat je aanspreekt en wat niet. Is de designrichting helder? Dan gaan we aan de slag met het concept.

Op basis van de designrichting ontwerpen we het concept. Hiermee krijg je een concreet beeld van hoe de website eruit gaat zien. Na feedback van jou komen we uit op een definitieve versie. Op naar de volgende fase!

5. Ontwikkelen

Tijdens de ontwikkelfase geven we je regelmatig een update

Op basis van het definitieve concept gaan we de website bouwen. We gebruiken hiervoor een speciaal domein, zodat je alle voortgang live kan volgen. Toch nog een wijziging of toevoeging? Geen probleem; in deze fase kunnen we snel wijzigingen doorvoeren.

Ook aan de achterkant van de website wordt er hard gewerkt. Dankzij snelheids- en SEO optimalisatie ben je verzekerd van een vlotte site die goed gevonden wordt in Google en andere zoekmachines.

6. Lancering

Je nieuwe website is klaar en gaat live!

De website is nu helemaal klaar wacht op lancering. Werken alle linkjes? Laad de site snel genoeg? Klopt alle info? Na het uitvoerig testen van de website weten we zeker dat we niet voor verassingen komen te staan. Wanneer we zeker weten dat alles in orde is zijn we klaar om live te gaan.

Je wil je nieuwe website natuurlijk aan iedereen laten zien. Creëer een campagne op je social mediakanalen om zoveel mogelijk mensen in te lichten. Heb je hier hulp bij nodig? We helpen je graag met het opzetten van een lanceringscampagne van je nieuwe website.

7. Training

Na onze training kan je zelf aan de slag met je nieuwe website.

Blogpost toevoegen, teksten aanpassen of afbeeldingen plaatsen? Eitje!

Na de oplevering leren we je hoe je zelf je nieuwe website kan onderhouden. Zo heb je zelf de kennis en vrijheid om je site up to date te houden zonder dat je van ons afhankelijk bent. Wel zo makkelijk, toch?

Kom je er toch niet helemaal uit? Geen probleem! Ook na de oplevering helpen we je natuurlijk met het updaten van je website.

8. Onderhoud

Een website heeft na lancering ook regelmatig onderhoud nodig. Zo blijft de website snel en veilig. Denk aan het updaten van het systeem, het bijhouden van de beveiliging en het regelmatig maken van Back-ups. Wanneer je je website niet up-to-date houdt kan dit veiligheidsrisico’s veroorzaken en je website traag maken.

Wil je hier liever niet mee bezig zijn? Met onze onderhoudsoplossing ontzorgen wij je van al het onderhoud aan je website voor een vast bedrag per maand. Zo kan jij doen waar je goed in bent zonder zorgen over je website.

Inhoud

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem contact op via mail, WhatsApp of telefoon. We denken graag met je mee over hoe je de online zichtbaarheid van jóuw bedrijf kunt verbeteren. 

nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang updates, tips & nieuws van facemakers. Geen spam. Beloofd.